Site Logosu
Khk kanun hükmünde kararname iptal edilir mi ?
Haber Görseli
Khk kanun hükmünde kararname iptal edilir mi ?

Paylaşım Tarihi: 06/09/2024

Kategori: Soru Cevap

Kullanıcı Profili
iyi Kötü Yorum Admin
Puan: 7466
Khk kanun hükmünde kararname iptal edilir mi ?

Khk kanun hükmünde kararname iptal edilir mi ? 4d Daimi sürekli işçinin kanunu KHK Türkiye Büyük Millet Meclisi, bakanlar kurulu tarafından kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi olduğu gibi değişiklik yapma veya iptal etme yetkisi verilmiştir. Meclis kararı ile KHK hükmünde kararname iptal edilebilir.

4d işçiler olarak çalışan bütün kişiler kadroya geçiş süresince mağdur oldular. 

Kadroya geçmeden önceki hakları ile devam etmesi beklenen taşeron işçilerin bir çok hakları eriyip gitti. Taşeron iken yüzdelik olarak ücret artışı uygulanan kurumlarda çalışan işçinin bu ücret farkı kadroya geçmek için verilen feragat dilekçesi sonucu ortadan kalktı.

KHK ile kadroya geçen işçilerin , iş kurma yani dükkan açma gibi durumu diğer işçilerin mevzuatında olduğu gibi yok, tayin durumu bile yok , birim değiştirme imkanı olmadığı gibi görevde yükselme durumu söz konusu bile değil, lojman kullanma hakkı yok , işe giriş zor çıkış daha zor bu nedenle kıdem tazminatı almak neredeyse kanun yolu dışında yok, rapor hakkı, izin hakkı ve daha bir çok haklar konusunda elimizi kolumuzu bağlayan KHK olmuştur.

Sürekli işçiler bir çok sosyal medya üzerinden seçim öncesi kanun hükmünde kararname ile değil artık yeni bir iş ve işçi kanunu ile mevzuat hazırlanıp tabi olmak istiyor.

4d işçileri ile diğer işçi kadrolarında bulunan işçiler ile aralarında büyük farklar bulunan sözleşmelerin tek çatı altında toplanıp adil ve eşit şartlarda çalışmak isteyen işçilerin talepleri her geçen gün artıyor.

Cumhurbaşkanı tarafından işçilerin sesinin duyulması sağlanarak KHK kanun hükmünde kararname iptal edilmesi veya güncellenmesi hatta sadece işçilere özel her konuda memur gibi hükümleri ve mevzuatı olan bir kanun hazırlanması elzem olmuştur. İşçiler mutlaka bir gün hak ettiği ekonomik ve sosyal hakları elde edeceklerdir.

Yorum yapabilmek için lütfen oturum açın.

Kullanıcı Yorumları

Henüz yorum yapılmamış.